onsdag 7 januari 2009

Grand Master Kim Jeong Seong.


Kim Jeong Seong har 9:e dan och är således grundaren av United World Haedong Kumdo Federation, som på koreanska heter Segae Haedong Kumdo Yeonhaphoei. Han är även Executive Director och stormästare över Haedong Kumdo Busan Association. Stormästare Kim är den person som var först med att införa omfattande tvåsvärdsövningar och han var även den första som skapade och utförde haedong kumdomönster som innehöll traditionell koreansk dans. Därför var han också den första mästaren att leda ett haedong kumdoseminarium där man fokuserade på tvåsvärdstekniker. Kim har även skrivit boken Haedong Ssang-Kumdo Texbook – The use of two swords.
Andra saker som han har på sin meritlista:
Planerade och övervakade det första haedong kumdo-seminariet för mästare och instruktörer på Busan Cultural Center för att sprida haedong kumdo.
På grund av sina talanger har stormästare Kim blivit inbjuden till ett flertal seminarium och demonstrationer på olika institut. Några exempel är den årliga koreanska festivalen i Baltimore, New York, Chicago, Tulsa, Oklahoma i USA, Sidney i Australien, Jejudo, Busan i Korea och Daemado i Japan.
Han har också medverkat i The 1st The World Martial Arts Film Festival som sändes på KBS Television.
Han reser ofta till ett flertal kontinenter världen över för att sprida haedong kumdo. Han har även omfattade kamsportserfarenheter ibland annat taekwondo, judo, hapkido och kickboxning.
Stormästare Kim menar att ”svärdet borde dras sakta men med spetsen snabbt mot motståndaren. Anledningen till att man drar svärdet långsamt är att dominera över motståndaren psykiskt och Hanminjoks (Koreas) nåd till motståndaren. Den största vinsten för kumin (fäktaren) är att vinna utan att dra svärdet”. Stormästare Kim vill således inte att haedong kumdo skall vara en sport utan en kampkonst som gör varje utövare till en bättre och mer fridfull människa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar